Hij gaat lekker! Was er twee weken geleden nog de teleurstelling tegen Zwaluwen en later de winst van de concurrent, deze week waren de rollen omgedraaid. Drie punten voor ons Noordwijk en een uitglijder bij SteDoCo (tegen Jodan Boys 1-3), waardoor we weer vijf punten los zijn.

Halverwege de eerste helft waren we er helemaal niet gerust op. Noordwijk bleef zich stuklopen op de Barendrechtse defensie, die voor de gelegenheid met vijf verdedigers een muur optrok voor goalie Boot. Kansen waren schaars, alleen Emiel Wendt zag in de openingsminuut een balletje over vliegen en Denzel James testte de keeper met een gestopt schot in de korte hoek.

Juist op het moment dat we berustten in een doelpuntloze pauze, sloeg Thomas Reynaers toe. De indraaiende corner was vast ergens in de doelmond bedoeld, maar waaide pardoes en ineens binnen (1-0). Dat was het sein voor Westdijk om kort voor de rust het duel te beslissen. De Hagenees scoorde in al zijn wedstrijden tegen Smitshoek en dus kon deze editie niet ontbreken. Het schot van een meter of vijf leek onderweg nog aangeraakt, maar vloog in de goede kant van het zijnet (2-0).

Wie dacht dat Smitshoek van tactiek zou veranderen, kwam bedrogen uit. De bezoekers bleven met man en macht verdedigen en hadden slechts in de rappe linksbuiten Reinata een speler die zich aan de malaise onttrek. Kort na rust lanceerde Dorothea spits Westdijk, die de hoek voor het uitzoeken had. Hij koos voor de linkerkant (3-0). Noordwijk zag dat het goed zat, stoomde regelmatig via Man of the Match Manuputty over de rechterkant op, maar wist niet meer het net te vinden. Het sprankelde allemaal niet, maar Amezrine, Michel en Overvliet kregen dan ook weinig te doen. Drie punten in de pocket.