Afgelopen zaterdag liet Sabir Achefay ons weten dat hij de club ook in het nieuwe seizoen trouw zal blijven, ondanks interesse uit de Keuken Kampioen-divisie.

De vleugelspeler liep een week stage bij Telstar en speelde een oefenwedstrijd tegen de Peter Barendse Academy (2-0). Toen de betaald voetbalorganisatie Sabir liet weten hem nóg een week te willen bekijken, koos de aanvaller voor een langer verblijf bij Noordwijk. “Ik heb een goede indruk achtergelaten. Het is natuurlijk profniveau, daar streef ik naar en ik had gelijk een klik met de trainer Andries Jonker. Hij wilde dat ik nog een week stage zou lopen, maar daar heb ik vanaf gezien. Ik zit hier op mijn plek” tekende het Leidsch Dagblad op. Zaterdag konden wij al een soortgelijke visie optekenen.

Sabir Achefay kwam vorige zomer over van vv Katwijk, waar hij niet op een basisplaats kon rekenen. Op de Duinwetering leefde hij op en maakte dertien doelpunten voor de club. Meest opzienbarende moment was het winnende doelpunt in de TOTO KNVB beker tegen Sparta (3-2). Eerder speelde Achefay voor de jeugdelftallen van Pancratius en PEC Zwolle, waarna hij naar FC Lienden vertrok.

Foto: Orange Pictures