We konden -met een beetje tandenknarsen- wel leven en lachen met de 0-0 tegen SteDoCo. Noordwijk mistte in de slotseconde een winnende penalty, maar kon wat betreft concurrentie tevreden naar het uitgelopen punt op de ranglijst kijken.

Het was al snel duidelijk dat Noordwijk vanmiddag tegen één van de betere teams in A speelde. Beide clubs gaven elkaar maar weinig toe. De bezoekers hadden de eerste minuten van beide helften in handen en Noordwijk de rest. Dat resulteerde in een gevaarlijke kopbal van Barradas, maar ook in twee goede schietkansen van Wendt. Vooral het balletje binnenkant paal onderstreepte het ontbreken van een tikkie geluk bij de aanvaller.

Hoewel het duel absoluut aantrekkelijk was, bewaarden we de meest spannende momenten voor het laatst. Na een slechte uittrap van Rondeltap kon Meierdres voor de goal verschijnen. De keeper maakte zijn eerdere fout goed met een prima duik naar de bal en behoedde Noordwijk daarmee voor een licht onverdiende achterstand.

In blessuretijd hield de Duinwetering haar adem in toen arbiter Paarhuis ons een penalty gaf, na hands in de beruchte zone. SteDoCo boos, al kunnen we het ‘hij kan ze er toch niet afzagen-argument’ best begrijpen. Le Congé pakte de bal en mistte dit seizoen nog geen pingel, maar goalie Smith dacht daar anders over. Het schot was goed, maar de gekozen hoek van de keeper idem dito. Daarmee eindigde het duel in de brilstand.

In de wetenschap dat Ter Leede verloren had bij Zwaluwen en we dus een punt uitliepen, was de gemiste pingel makkelijk weggespoeld. Maar als, als..

Le Congé was een paar minuutjes in de kantine om de supporters te bedanken, maar bood voornamelijk zijn excuses aan. Nergens voor nodig natuurlijk, want dit is voetbal. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Swift en dan pakken we de draad weer op!