Noordwijk heeft de lastige uitbeurt bij Nootdorp met 0-1 gewonnen. Op een hobbelig veld werd de solide verdediging van de gastheer pas tegen blessuretijd ontmanteld.

Het gevaarlijkste moment van de thuisploeg was er al na drie minuten, toen onze toekomstig aanvaller Marcley Manuela kon ontsnappen op rechts. Zijn schot ging voorlangs. Later zou hij verklaren dat hij wel degelijk wilde scoren, maar alsnog teveel gehinderd werd door de verdediging. Solide verdedigd zullen we dus maar stellen.

Het was allemaal niet best wat Noordwijk de eerste helft liet zien. Het Nootdorpse aluminium werd weliswaar tweemaal getest, maar echt grote kansen waren er niet. Mogelijk omdat Westdijk al een paar weken niet meer de aanvaller van driekwart seizoen is en Denzel James enkele weken niet had gespeeld, maar vandaag Nick van Staveren (liesprobleem) mocht vervangen.

Toch leek Noordwijk op voorsprong te komen na binnen schieten van James. De uitblinkende keeper Augustinus kon redden op een schot, waarna de bal in de rebound panklaar bij de aanvaller terecht kwam. Dat was via een handsbal, maar wie er aan de bal zat zal nog wel een mysterie blijven. In ieder geval concludeerde arbiter Van Rijsbergen dat Westdijk de schuldige was en een vrije trap liet volgen.

De tweede helft kreeg Noordwijk wat meer grip op het duel. Reynaers speelde daarin een goede pot, met veel inzet en strijd. Maar hoe verder Nootdorp teruggedrongen werd, des te lastiger het werd om te scoren. De thuisploeg besefte dat het lastig ging worden, trok de handbalverdediging op en stond nog maar weinig toe. Zethof bracht daarop met Huig van Duijn wat meer aanvallende power en haalde Manuputty naar de kant.

Tegen blessuretijd was het eindelijk raak. Brayen Brocker kreeg de bal voor zijn voeten en kon binnenkantje paal binnen rammen. En waar de hele zijlijn dacht dat Huig van Duijn de winnende maakte, mocht Brocker zijn zesde van het seizoen aantekenen. En hoe dat voelt?

Dat betekent dat we aanstaande zaterdag de kampioenswedstrijd mogen spelen tegen RVVH. We gaan er met z’n allen achter staan! Tot zaterdag!