Een groep die, ook als het er echt om ging, ontspannen bleef en een trainer die in alle omstandigheden zijn rust bewaarde en vooral bouwde op vastigheden. Zie daar de ingrediënten van een succesvol jaar voor Noordwijk, dat eindelijk de weg naar boven heeft gevonden.

Wij vonden dit artikel op VoetbalJournaal.com. En met een oplage van 70.000 zit hij bij een groot deel van Noordwijk in de bus. Ook vind je hierin een artikel over Roy Rondeltap.

“Hoe zeggen ze dat?” Brayen Bröcker (31), de betrouwbare linksback van Noordwijk is een paar dagen na de kampioenswedstrijd, waarin RVVH van de mat wordt gespeeld, op zoek naar de juiste woorden. Na een paar tellen: “In Engeland zeggen ze dat zo mooi: Sleeping giant. Dat gaat wel op voor Noordwijk. We zijn weer wakker”.

Voor Hagenaar Bröcker heeft het kampioenschap een grote betekenis. Hij besloot de club van Sportpark Duinwetering bewust trouw te blijven, ook in de mindere tijden. “Er zijn de afgelopen jaren genoeg clubs voorbij gekomen, maar ik wilde per se bij Noordwijk blijven. Ik heb het naar mijn zin. Het is gewoon een mooie club met mooie mensen. Ze zijn in het verleden hier best wel verwend geweest. Altijd op het hoogste niveau en daarom kan ik me helemaal indenken dat het kampioenschap voor veel supporters een soort bevrijding is. Het is in ieder geval een beloning voor het lange wachten op nieuw succes”.

Hij wijst naar trainer Kees Zethof. Volgens de oud-speler van Jong ADO Den Haag en Haaglandia was de komst van de oefenmeester het ontbrekende puzzelstukje. “Natuurlijk stonden er de afgelopen seizoenen ook goede elftallen, maar Kees heeft veel toegevoegd. Ik heb veel trainers gehad, maar niet één werkt zo punt- en resultaatgericht dan hij”. Er stond dan ook een uitgebalanceerde, ervaren ploeg. “Een ploeg die geen moment in paniek raakte als het qua resultaat even tegenzit” analyseert Bröcker. “Het was ontspannen van het begin tot het einde. Druk was er natuurlijk wel, maar we hebben altijd vertrouwd op onze kwaliteit.

Bröcker met focus in de wedstrijd tegen Rijsoord

Voor een linksback was Bröcker, die een eigen sportbedrijf heeft (‘Ik geef clinics, workshops en organiseer sportdagen’) opvallend scoorlustig. Hij maakte acht doelpunten. “De backs zijn bij onze manier van spelen erg belangrijk. Ik krijg ook de ruimte en de vrijheid om de acties naar voren te maken, al blijft mijn eerste taak het uitschakelen van min directe opponent. Maar ik weet ook dat veel buitenspelers een broertje dood hebben aan meeverdedigen “.

Bröcker stapt na vijf seizoenen met nog evenveel zin de auto in naar Noordwijk als op zijn eerste werkdag. “Ik maak er echt een uitje van. Zeker bij wedstrijden. Ik rij altijd met Tjeerd Westdijk, die ook uit Den Haag komt. Vaak eten we onderweg wat of drinken we ergens koffie. Dat hij ook bleef was belangrijk voor mij. De band die we hebben opgebouwd is hecht”.