Roerig weekje voor Martijn le Congé en supporters. In eerste instantie meldde de club dat er geen overeenstemming was bereikt met de captain, maar inmiddels is bekend geworden dat de middenvelder toch heeft verlengd. Een korte terugblik op een week van bijna soap-achtige proporties.

Vorige week zaterdag stelde Martijn aanvankelijk dat contractverlenging ‘moeilijk’ werd. Aanvankelijk dachten we aan een lolletje, maar maandag publiceerde de club dat er daadwerkelijk geen overeenkomst was. Dit leidde vooral op social media tot een berg teleurgestelde reacties. Dinsdagavond berichtte Voetbal in de Bollenstreek dat de deur echter toch nog ‘op een kier’ stond. Martijn had immers aangegeven -na een nachtje slapen- toch nog in gesprek te willen over het gedane aanbod. De club heeft toen aangegeven een en ander tijdens het trainingskamp in Marbella te willen bespreken.

Donderdagnacht claimde de website voetbalprof.com een anoniem SMS’je dat er daadwerkelijk een contractverlenging op stapel lag. Zij belden vrijdagmiddag met de verdediger, die bevestigde dat de gesprekken voorspoedig verlopen. Vrijdag werd bekend dat Le Congé tóch zijn contract heeft verlengd. Nu nam juist Voetbal in de Bollenstreek contact op met Martijn. ,,Het aller belangrijkste in mijn besluitvorming is gewoon mijn gezin geweest. Mijn vrouw zit ook uren zonder mij als ik op de voetbal ben. Als zij dan al zegt: ‘Martijn, waar ben je mee bezig?’. Ook m’n vader was teleurgesteld met het eerdere besluit. Ik ben aanvoerder van een mooie ploeg, we staan bovenaan. Waarom zou ik dat willen opgeven?”

En zo is het. Wij zijn hartstikke blij dat de partijen eruit gekomen zijn, want Martijn is voor ons een waardige aanvoerder en bovendien een goede speler. Met z’n allen gaan we een gooi doen naar het kampioenschap, of in ieder geval promotie naar de Derde Divisie. Eind goed, al goed.