Was het tegen FC ‘s-Gravenzande steeds ‘net niet’, afgelopen zaterdag was het bij Smitshoek net wél. Of eigenlijk twee keer via Nick van Staveren en in de slotfase door Le Congé (0-2). Daarmee staan we nu echt op pole position voor het kampioenschap.

We wisten dat het tegen Smitshoek geen makkie zou worden. De ploeg bivakkeert rond de elfde plek, maar heeft nog wat wedstrijden tegoed en zet de laatste weken mooie uitslagen neer. Ook tegen Noordwijk zag het er best aardig uit. De ploeg had het middenveld redelijk onder controle en gaf al rap een waarschuwing af via aanvaller Deprez. Geflopt bij ASWH, maar van waarde bij Smitshoek vloog zijn balletje binnenkant paal weer uit de goal. Iets later schrokken we van een voorzet die via een hoofd in onze verdediging van baan veranderde en tergend langzaam voorlangs schoof.

Noordwijk was de eerste helft niet zichzelf; Veel balverlies en weinig combinatie. Mogelijk door het gras, dat Smitshoek voor deze wedstrijd natuurlijk op standje jungle had gelaten. Toch zat het Noordwijkse gevaar hem vooral aan de rechtervleugel. Manuputty is lekker bezig de laatste weken en als opkomende back mocht hij regelmatig lekker doorlopen. Geen wonder dat het openingsdoelpunt ook uit deze hoek kwam. Westdijk speelde geen beste wedstrijd, maar zijn voorzet was afgemeten en goed op snelheid. Nick van Staveren hoefde alleen maar diagonaal af te werken in de lange hoek.

Echt een opsteker in een lastige wedstrijd waarin Noordwijk na rust pas meer in het spel kwam. Door Bosma te brengen voor Westdijk werd de boel wat stabieler. Er werd gespeeld met meer overtuiging en Smitshoek bleef meer van de goal weg, al was men via een kopbal op de lat toch weer dichtbij. Waar het vorige week bij ons niet lukte, had vandaag Smitshoek hetzelfde euvel.

In de slotfase leek Noordwijk de boel toch in het slot te gooien. Manuputty mocht op de goal af, had zelf mogen schieten, maar koos toch voor Wendt. Dat balletje verzandde voor de Barendrechtse goal. Iets later haalde Smitshoek een bal voor de lijn weg, na een slim wippertje van opnieuw Emiel Wendt. Noordwijk drong aan, maar had ook de handen vol aan Laurens Visser. De aanvaller hangt na dit seizoen zijn schoenen aan de wilgen om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin, maar sportief gezien zou dat nog niet nodig zijn. Hij kopte rakelings naast.

Tegen blessuretijd dan toch die bevrijdende treffer. Balverlies bij Smitshoek bracht het leer bij Martijn le Congé, die niet twijfelde en ineens binnen schoot. Ontlading binnen en buiten de lijnen natuurlijk in een lastige wedstrijd, die nog eens opgeleukt werd door het verlies van concurrent SteDoCo bij Jodan Boys. En zo werd het een heel erg mooie middag!