De laatste competitieronde van het seizoen staat alweer op het programma. Noordwijk ontvangt Zwaluwen en zwaait daarmee de hoofdklasse af.

Het was een mooi seizoen. Veel gewonnen, een paar keer verloren, maar altijd was er de week erop weer herstel. We zijn de terechte kampioen in de hoofdklasse A en komend jaar mogen we aan de slag in de Derde divisie. Er staan vanmiddag buiten prestige dan ook niets meer op het spel.

Wat dat betreft is het spannender onderin, waar RVVH, Rijsoord, Nootdorp en AFC gaan beslissen wie die ene plek ter handhaving gaat pakken. De rest is in meer (degradatie) of mindere (nacompetitie) mate de sigaar. En over spannend gesproken. Door het terugtrekken van Jong FC Twente is er een extra plek over in de Derde divisie. Een ‘lucky loser’ uit de opwaartse nacompetitie gaat deze plek vervullen en dat is goed nieuws voor clubs als Ter Leede, Hoek en SteDoCo, die een extra kans gaan krijgen. Het zou toch leuk zijn om Ter Leede er komend seizoen bij te hebben.

Tegenstander Zwaluwen is een echte middenmotor. Mocht Noordwijk winnen dan zijn de Vlaardingen met tien overwinningen, tien gelijke spelen en tien verliespartijen perfect in balans. Gebeurt dat met 3-0 dan is ook het doelsaldo egaal (50-50) al hopen we niet dat onze nieuwe verdediger Dennis van Rijn het zover laat komen. In februari werd bekend dat de Zwaluwen-verdediger bij Noordwijk heeft getekend. Daarmee halen we een brok inzet en kopkracht binnen en dat kan nog weleens van pas komen.

Noordwijk zal niet spelen met Nick van Staveren (lies) en Emiel Wendt (naar Amerika). Mogelijk speelt Kasper Michel, die tegen Achilles een goede indruk achterliet en bovendien zijn goaltje meepikte.

In ieder geval nodigen we je uit om er nog even bij te zijn. Vakantie vieren kan nog een zomer lang. Tot zaterdag!