Met dit weer is er eigenlijk maar één plek waar je moet zijn en dat is ons aller Noordwijk. Toch staat dit weekend de uitwedstrijd tegen Smitshoek op de rol.

Vrijdagavond is het weer tijd voor onze bingo. Zoals altijd zijn er weer mooie prijzen te winnen, waaronder vlees(bonnen) van onze sponsor Krijn van der Bent. De bingo-avond start in de kantine om 20.00 uur en iedereen is welkom! Ook het café is geopend tot middernacht.

Zaterdag opnieuw zo’n belangrijke dag voor Noordwijk in de uitwedstrijd tegen Smitshoek. De voorsprong op de beste concurrent SteDoCo is inmiddels geslonken tot vier punten en dus mag er in de laatste vijf wedstrijden niet al teveel meer mis gaan. SteDoCo moet overigens naar Jodan Boys en daar weten wij alles van (3-1). Wat zou het lekker zijn als die marge op de een of andere manier naar zes punten kan, zodat we een vangnet van twee wedstrijden kunnen maken, aangezien we op doelsaldo normaal gesproken niet te achterhalen zijn.

Dan moet er zaterdag sowieso gewonnen worden en dat lijkt nog niet zo makkelijk. Smitshoek won afgelopen week van subtopper Achilles Veen (3-1) en lijkt daarmee een recept gevonden te hebben om nacompetitie te ontlopen. Het worden voor de tegenstander immers net zoveel ‘weken van de waarheid’ als voor ons. Al heeft de gastheer in de winterperiode 2 a 3 wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie, vanwege het natuurgras in Barendrecht. Dat lijkt allemaal dus wel goed te komen.

Smitshoek mag zaterdag niet beschikken over Rutger van der Kleij. Hij liep in de wedstrijd tegen Achilles een rode kaart op en mag een weekje brommen. Noordwijk is het meest sportieve team en heeft dit seizoen nog geen last gehad van schorsingen. Alleen Denzel James speelt waarschijnlijk niet of start op de bank. Hij kampt met liesproblemen.

In Noordwijk werd het vorig jaar 3-0. Smitshoek verdedigde massaal, maar Thomas Reynaers brak de ban uit een vrije trap, pal voor rust. Na rust was het binnen tien minuten 3-0 door twee treffers van Westdijk. De laatste uitwedstrijd tegen Smitshoek eindigde in 0-2. Het was de eerste wedstrijd waarbij Emiel en Axel Wendt samen op het veld stonden. De bevrijdende 0-2 werd pas in de slotfase gemaakt. Zouden we voor zaterdag ook wel prima vinden, al mag wat minder spanning ook wel.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Kloet uit Rotterdam. Met gemiddeld drie gele kaarten per wedstrijd deelt hij relatief gemakkelijk uit.

In ieder geval zijn wij er klaar voor, want de supportersbus vertrekt om 12.30 uur vanaf de Duinwetering. Meerijden doe je al voor €7,50 en onderweg verkopen we een drankje. Bovendien zien we de laatste tijd wat nieuwe gezichten in de bus en dat is alleen maar mooi. Ook aan het weer zal het niet liggen. Tot zaterdag!