We moeten echt even refereren aan onze advertentie in de presentatiegids in de aanloop naar dit seizoen. Daar lieten we onze slogan ‘Want drie keer is scheepsrecht’ optekenen en dat mag zaterdag bewaarheid worden. Na het drama bij ASWH en DOVO mag het nu echt niet meer misgaan!

RVVH komt echter zeker niet voor niets. De Ridderkerkers staan weliswaar aan de slechtst mogelijke kant van de streep, maar slechts een puntje verwijderd van nacompetitie. Dat wordt nog een hels karwei door ontmoetingen met Noordwijk, SteDoCo en Ter Leede, maar hoop doet leven. Bovendien gaat het voetballend allemaal niet eens zo slecht bij Hercules en waren er overwinningen tegen Ter Leede en Achilles. Niet de minsten natuurlijk. Maar verdorie wat hebben we dit seizoen toch vaak en veel gewonnen. Inclusief die last-minutes bij Rijnvogels en Nootdorp én niet verloren van de naaste concurrentie. We verdienen de titel ook gewoon.

We gaan de kampioenswedstrijd in zonder schorsingen en een redelijk fitte selectie. Alleen Nick van Staveren is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hij zal geopereerd moeten worden naar aanleiding van een liesbreuk en mag zaterdag toekijken. Wel is Sonny ten Hoope is beschikbaar voor deze wedstrijd, want zijn avontuur bij APOEL Nicosia ging niet door. Teveel onzekere factoren wat betreft het verblijf nopen de verdediger ‘gewoon’ bij Noordwijk te blijven. En over bij Noordwijk blijven gesproken; Wanneer gaan we eens over zijn reiskosten in gesprek Noordwijk?

Noordwijk en RVVH hebben elkaar 15 keer eerder ontmoet. Noordwijk won er zeven en zes keer trokken de Ridderkerkers aan het langste eind. Dat was bijvoorbeeld vorig seizoen in de stromende regen, toen Wendt een wel heel erg zware rode kaart kreeg aangemeten. Arbiter van dienst was Preston Henshuijs, die met 3,6 keer geel p/w sowieso lekker met de kaarten strooit. En de arbiter van zaterdag? Henshuijs dus.

Wij gaan er in ieder geval 90 minuten lang aan staan en na de wedstrijd hebben we ALEX voor jullie geregeld. Samen met onze sponsor Keurslager Krijn van der Bent gaan we er wat van maken! Heel veel plezier, succes dames en heren. We gaan op voor het kampioenschap!