Het is weer bijna weekend en dat betekent een terugblikje op de afgelopen week en een vooruitblik op de zaterdag. Met als belangrijke pot de uitwedstrijd tegen Swift.

Het was een goede week qua contractverlengingen. Vooral de krabbel van topscorer Westdijk (16) sprong in het oog, maar ook werd bekend dat Kasper Michel nog een jaar bij Noordwijk blijft. Hoe het ook gaat lopen, het lijkt erop dat het team grotendeels bij elkaar blijft. We wachten alleen nog op Thomas Reynaers (bijtekenen graag) en Ruperto Dorothea. Al is het de vraag wat Noordwijk met laatstgenoemde wil. De creatieve middenvelder is fit van grote waarde, maar sukkelt al een seizoen met blessureleed. Er wordt hier en daar beweerd dat ‘Rupi’ teruggaat naar zijn oude club Spijkenisse. (Update: Dorothea keert terug naar Spijkenisse). Niet al te ver van Oud-Beijerland, waar Noordwijk dinsdagavond afrekende met SHO (0-6). Martijn le Congé en Huig van Duijn waren beide goed voor twee treffers.

Afijn, vrijdagavond is het de eerste vrijdag van de maand en dus wordt er vanaf 19.30 uur gekaart in de kantine. In het Noordwijks nieuwsblad lees je om mysterieuze redenen overigens 20.00 uur, maar dat is dus onjuist. Je bent van harte welkom mee te doen en met gemiddeld zo’n negen tafels is het gezellig en is de competitie op peil. Wij zorgen voor een hapje! Het café is open tot middernacht.

Zaterdag reizen we af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Swift. Swift uit of thuis is voor Noordwijk een groot verschil. Op het Olympiaplein gaat het immers maar moeizaam. In 2011 maakten we de winnende pas in blessuretijd en vorig jaar rolde er een 2-0 verliespartij uit de bus. Bovendien is Swift in goede vorm en werd er vier keer op rij al niet meer verloren. Althans, in de competitie. Want het midweekse beker-verlies na strafschoppen tegen FC Breukelen oogt niet pluis. In ieder geval staat de ploeg netjes zevende. Tim Wulffraat (7) en Jaap Smeeing (6) zijn verantwoordelijk voor de Amsterdamse goals. Al ligt Wulffraat de rest van het seizoen in de lappenmand met kruisband-problemen.

De supportersbus vertrekt om 13.00 uur naar Amsterdam en als de voortekenen niet liegen kan het weleens druk worden in de bus. We hanteren voor deze busreis geen inschrijving dus zorg dat je op tijd bent en stap bij voorkeur in op de Duinwetering.

We zien jullie dit weekend en we gaan er voor!