Het wordt een druk weekend met op vrijdagavond het kaarten en op zaterdag de lange reis naar Hoek. En dan moet er natuurlijk nog gevoetbald worden tegen die koploper in de derde periode.

Vrijdagavond gaan we klaverjassen in de kantine. In competitievorm, maar je kunt ook prijzen winnen als je ‘gewoon’ een avondje langskomt. We starten om 19.30 uur en het café is open tot middernacht voor een drankje achteraf.

Zaterdagochtend mag je op tijd je bed uit. De supportersbus naar Hoek gaat immers rijden en vertrekt al om 11.00 uur vanaf de Duinwetering. De kosten blijven €7,50, onderweg stoppen we voor een plas- en rookpauze en aan boord is natuurlijk ruimte voor een drankje. Of eigenlijk een paar drankjes, want Hoek ligt zéker niet om de hoek. Noordwijk voetbalt zo’n 180 kilometer verderop tegen de koploper in de derde periode.

Hoek wist de afgelopen acht (!) wedstrijden in winst om te zetten en gaat voor de laatste kans op promotie. Noordwijk weet an sich wat het is om dit soort teams af te stoppen. Ook de flow van Rijnvogels kwam tegen Noordwijk ten einde, maar toch.. Hoek liet in Noordwijk zien dat het gewoon lekker kan ballen. Noordwijk maakte het toen door goals in de laatste minuten nog spannend, maar eigenlijk was dat de enige wedstrijd waar we echt weggezet werden (2-3). Na die wedstrijd verloor Hoek alleen nog van Nootdorp, nota bene door een treffer van toekomstig Noortukker Marcley Manuela (1-0).

Kortom, we starten zaterdag niet eens als favoriet en dat is lang geleden. Dan maar de druk bij de thuisploeg. We zien jullie op de Duinwetering of langs de lijn. En kun je er echt niet bij zijn? Volg dan ons live verslag via Twitter. We spelen nog zeven finales.