Na het gelijkspel tegen Hoek staan er nog zes finales op het programma. Zaterdag krijgen we FC ‘s-Gravenzande op bezoek, dat net als de laatste opponent in de race is om de derde periode.

De Westlanders promoveerden afgelopen seizoen naar de hoofdklasse en de aanvankelijke doelstelling heeft absoluut ergens gelegen in de contreien van handhaving. Het is het profiel dat de club de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Het tafellaken-servet verhaal, door steeds te schipperen tussen eerste- en hoofdklasse. Met het oog op de derde periode en de huidige zevende positie zou de doelstelling best wat bijgeschaafd kunnen zijn, al zijn er dus nog wel wat wedstrijden te spelen voor de promovendus, waaronder de lastige uitwedstrijd tegen Jodan Boys en de clash tegen Hoek. Ook op verplaatsing, zoals ze in het Zeeuwse zouden zeggen.

De verdediging is zo-zo, maar ‘s-Gravenzande draait voorin lekker. Dat resulteert in een doelgemiddelde van 53-42. De ploeg krijgt relatief veel tegen, maar hoort ook bij de meest scorende teams in A. De 6-3 wanprestatie van Noordwijk eerder dit seizoen op Sportpark Juliana past precies dus in deze statistiek. Credits voor topscorer Yuri Westhoff (15) en Frank Broos (11) die elkaar lekker weten te vinden en bovendien elkaar goed opvangen wanneer één van de twee niet tot scoren komt. Daarmee wint de oud-club van Martijn le Congé inmiddels vier keer op rij.

Maurice van der Neut met het duel in ‘s-Gravenzande

Noordwijk heeft laten zien dat ze dit seizoen dit soort streaks kunnen stuiten. Rijnvogels verloor na vijf overwinningen van Noordwijk en Hoek werd na acht stuks een halt toe geroepen. En eerlijk is eerlijk: Op papier hebben we het betere team. Bovendien is de Duinwetering sportpark Juliana niet. Noordwijk had de grootste moeite op het hotseknotse-veld in ‘s-Gravenzande en won dit jaar nog niet op natuurgras. Ohja bij Argon, maar die ploeg heeft allang de handdoek in de ring gegooid.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Oosting. Hij floot ons eerder bij Argon (0-3) en thuis tegen Jodan Boys (5-3). Twee maal winst.

Wij hebben er in ieder geval veel zin in. ’s Ochtends verkopen we loten voor onze blinde poule en ’s middags draait het Rad. Het supportersterras gaat open om 14.00 uur met onze Sander achter de tap.

vv Noordwijk organiseert vanaf 17.30 uur een Super Bingo in glitter en glamour stijl. Hoewel niet gelieerd (die hebben we opgezocht in de Van Dale) aan onze activiteiten wensen wij de organisatie veel succes. En het team trouwens ook! Kom op Noortuk!