Noordwijk is uitgeschakeld in de districtsbeker West II. Op een steenkoud en kil Zegersloot won de thuisploeg na penalty’s, nadat de reguliere wedstrijd in 3-3 was geëindigd.

Noordwijk speelde vanavond met een fantasie-elftal. Westdijk had zaterdag al wat pijntjes, Van Staveren kampt met een licht liesprobleem, terwijl Reynaers en James al wat langer uitgeschakeld zijn. Daarom speelde Noordwijk bijvoorbeeld met jongeling Jelle van der Niet en startte Brocker als -jawel- vleugelaanvaller.

Dat mochten we niet als excuus aanvoeren. Ook dit Noordwijk moet van ARC kunnen winnen, maar toch was het de thuisploeg die goed van start ging en eigenlijk een uitstekende pot afleverde. We hebben mindere teams gezien in de hoofdklasse. Binnen drie minuten lag de bal via Den Horder achter Wijsman, na wat communicatie-problemen met Overvliet.

ARC speelde een prima pot en maakte een gemotiveerde indruk. Noordwijk grossierde de eerste helft vooral in balverlies. Omdat ARC hoog opgesteld stond, was het een drukte van belang op het middenveld en juist daar had Noordwijk het erg moeilijk. We hadden Van der Niet meer gegund bij zijn debuut, maar dit was wel een draak van een pot om te starten.

Nadat ARC via Daan van Leeuwen in de tweede helft de 2-0 maakte leek de pot gespeeld, maar juist toen ging het beter lopen bij Noordwijk. Ook omdat ARC steeds minder de energie vond, die het de hele wedstrijd had gehad. Dat resulteerde in twee goals van Emiel Wendt, waarna Noordwijk driftig op zoek ging naar de winnende.

Voorin ging het aldus beter lopen, maar achterin bleef het broos. Toen ARC twee minuten voor tijd middels. Janszen de 3-2 op het bord zette leek de wedstrijd gespeeld, maar het was juist de verder uitstekend keepende Aaron Balk die in blessuretijd een flater beging. De goalie liet een cornerbal glippen en Manuputty kon gemakkelijk binnenlopen.

Wat volgde was de loterij, die ons niet goed gezind was. Wat heet; drie van de vier pingels gingen niet binnen. Manuputty en Wendt raakten de paal, Michel zag zijn inzet gestopt. Niets dan lof voor Wijsman, die vanaf de derde minuut een goede wedstrijd keepte en twee penalty’s kon stoppen.

Die beker kan ons roesten, maar verliezen went nooit. Laten we er dan maar een cliché ingooien. Alle focus op de competitie. En da’s misschien dit jaar maar beter ook.