Prima dag in Amsterdam voor rood-wit. Swift ging met 0-4 uiteindelijk gemakkelijk aan de kant, al raakten de Amsterdammers tweemaal de paal en was er bij vlagen wat weerstand. Reynaers opende de score, daarna tilden Westdijk en Van Duijn de score omhoog.

Noordwijk begon zonder Denzel James. De vleugelaanvaller kreeg rust en daarom verscheen -door het inpassen van Manuputty- Van Staveren op linksbuiten. Aanvankelijk leken we een lastige middag tegemoet te gaan. Swift knalde uit de startblokken en kon veel druk zetten. Overvliet en met name Van der Neut stonden steeds juist geposteerd om de ballen van links te ruimen. Een schot van Dinkgreve belandde nog hoog in de boom van het toch charmante Olympiaplein, maar zijn tweede inzet raakte de lat.

We hadden geluk dat er op het terras een parasol uitgeklapt kon worden, want het regende pijpenstijlen in Amsterdam. Reynaers had binnen tien minuten maling aan de atmosferische omstandigheden en kopte de 0-1 in de touwen.

Door die openingstreffer ging de Swift-storm liggen en kon Westdijk aan de slag. Eerst profiteerde hij van verdedigend gepruts door oud-Noordwijker Moelee en doelman Constantin (0-2) en nog geen vijf minuten later rondde hij goed werk van Emiel Wendt kundig af (0-3).

Noordwijk ging op een zetel de rust in, maar verloor wel doelman Rondeltap. De sluitpost raakte geblesseerd aan zijn arm of schouder (we doen navraag) en werd vervangen door Aron Wijsman, die tweemaal een bal van Max van Wakeren kon over tikken. Later raakte Van Wakeren nog de paal.

Noordwijk had op dat moment het duel allang beslist. Huig van Duijn zette met een mooie lob het scorebord op 0-4. Swift creëerde daarna weinig, maar had over de gehele wedstrijd an sich wel een plan. Noordwijk was simpelweg beter, maar vooral een stuk effectiever.

Over twee weken de topper in de tweede periode tegen FC Rijnvogels.

Foto: José Mol fotografie