Dat we lekker uit de winterstop moesten komen, wisten we. Maar de 1-8 walk-over tegen Rijsoord hadden we niet bepaald ingecalculeerd.

Grote man aan de Vlasstraat werd Tjeerd Westdijk, die een onvervalste hattrick maakte in de eerste helft. De openingstreffer was daarvan zeker de mooiste. Denzel James kwam op van links en mikte laag in de zestien. Westdijk kwam in, kon zich handig manoeuvreren en tikte met zijn hak raak. En met die drie treffers waren we nog (lang) niet klaar. Vlak voor rust verdriedubbelde Reynaers zijn seizoens-totaal door tweemaal te scoren. Eéntje uit de rebound en eentje middels een schot van afstand.

Bij de 0-5 ruststand wisten we dat het goed zat. De tegenstand was deze zaterdag echt minimaal. Vanaf links, vanaf rechts; iedereen -met name Brayen Brocker- had zo enorm veel ruimte, terwijl Overvliet en Van der Neut min of meer werkloos waren.

De tweede helft had feitelijk twee gezichten. Emiel Wendt werd wakker en bracht zijn totaal op 11 middels twee goals, maar na de 0-8 rond de 60e minuut brak de droogte aan. Westdijk had nog voor het intikken en Van Staveren was nog dichtbij met een schot, maar de bal ging er niet meer in. Toch wel een pluim voor de Ridderkerker-goalie, die logischerwijs vaak moest vissen, maar hier en daar ook met goede reddingen op de proppen kwam.

Tegen het einde deed Rijsoord alsnog wat terug, al was dat doelpunt niet bepaald nodig door wat geschutter achterin. In ieder geval kon topscorer Hoekstra het net vinden. De goaltune werd begroet met een sarcastisch applaus.

Na afloop bleek dat concurrent Ter Leede met 0-3 had verloren van Rijnvogels. Daarmee zijn we weer vijf punten ‘los’ en dat maakte het feest compleet. Jullie wisten ons goed te vinden afgelopen zaterdag, want de supportersbus was lekker gevuld en bovendien in opperbeste stemming, maar da’s logisch. Bedankt voor de interesse!

Alle focus op SteDoCo-thuis aanstaande zaterdag. Hij gaat lekker!