Op 12 mei is het Super Saturday op de Duinwetering. Niet alleen staat de avond in het teken van zanger Alex, maar ook van onze speciale gasten én topsponsor Keurslager Krijn van der Bent.

Op zijn vijftiende van school gegaan om aan de slagers-vakopleiding te beginnen, bedrijfsleider van een slagerij op zijn achttiende en inmiddels al meer dan zestien jaar een begrip in onze Kerkstraat. Krijn van der Bent en zijn enthousiaste team zijn non-stop bezig kwaliteit met een glimlach te brengen.

Voor Krijn is het belangrijk dat hij precies weet waar zijn producten vandaan komen. Hij werkt met echte Noordwijkse runderen, die grazen achter het Beuk-terrein. Prachtige dieren; de rassen Belgisch blauw en Verbeterd roodbont. Wat betreft de kippen nam hij samen met vijf andere slagers het initiatief tot ‘Het Gildehoen’. Samen regelen zij dat pluimveehouders een langzaam groeiend ras kunnen houden in bijzonder ruime stallen, waarin het dag- en nachtritme is gewaarborgd. De varkens tenslotte zijn van het Duroc-ras, die opgroeien in de Ardennen en zo worden gehouden dat ze ziektevrij -en dus antibioticavrij- en met voldoende beweging leven.

Het is belangrijk voor een slager om te weten waar hij zijn producten haalt. ‘Klanten willen dat namelijk terecht weten. Een kwestie van respect voor het dier en een garantie voor de beste smaak’.

De echte Noortukker weet dat Krijn als ambachtsslager alles zelf maakt. Van een plakje worst tot aan catering, schotels, complete maaltijden en BBQ-schotels. Niet voor niets werd zijn BBQ-worst deze week met goud bekroond door een team van experts in het vak.

Voor onze supportersclub is Krijn een regelrechte topsponsor. De vleesprijzen bij het Rad, het kaarten en de bingo komen direct bij hem vandaan (en staan natuurlijk al netjes klaar als wij langskomen) en gaan als een trein. Hij doet mee aan Super Saturday om iets terug te doen voor de supporters, waarvan velen ook klant zijn.

‘Je bent een ambachtsman in een dorp en dan ben je het aan de gemeenschap verplicht iets terug te doen. Ik ben er trots op dat het mij gegund is de slager te zijn die ik van jongs af aan wilde worden’.

Op Super Saturday verkoopt Krijn broodjes warme beenham en broer Matthijs neemt plaats achter de draaitafel voor de beste feestmuziek. En Alex komt natuurlijk langs. Het wordt een topdag!

Krijn van der Bent keurslager
Kerkstraat 50
2201 KN Noordwijk
0713612720
http://vanderbent.keurslager.nl