Nacompetitie, een van de spannendste momenten van het seizoen. Natuurlijk gaan we nog maximaal 4 wedstrijden strijden om het kampioenschap, maar wat als dit onverhoopt niet gaat lukken? Wij kijken koffiedik en zetten het scenario theoretisch uiteen.

De nacompetitie is geregeld in de Promotie-/degradatieregelingen KNVB 2018/2019. Pagina 5 is voor ons van belang. Noordwijk neemt deel aan de nacompetitie door het winnen van de eerste periode in de Derde divisie A. Dat is de zaterdagse variant van de Derde divisie. De zondagse variant heeft als ‘werktitel’ Derde divisie B. De nacompetitie bestaat uit een 1e ronde en een 2e ronde, elk met een thuis- en uitwedstrijd. Niet verrassend gaan de winnaars van de 1e ronde naar de 2e ronde.

Worden we geen kampioen, dan finishen we hoogstwaarschijnlijk als tweede en zijn we de hoogst geklasseerde periodekampioen in de Derde divisie A. Conform het wedstrijdschema spelen we dan in de 1e ronde op 29 mei 2019 eerst een uitwedstrijd tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit de Derde divisie B. Dit is ‘as we speak’ OSS ’20. Zij pakten de tweede periode in de Derde divisie B. We schakelden deze ploeg overigens uit in de KNVB beker (2-4). Op 1 juni 2019 volgt dan de return op de Duinwetering. ‘Uitdoelpunten’ tellen niet dubbel.

Mochten we de 1e ronde door komen, dan wacht in de 2e ronde op 5 en 8 juni 2019 de winnaar van de een na hoogst geklasseerde periodekampioen van de Derde divisie A (bijvoorbeeld Hoek) en herkanser 1 uit de Tweede divisie (bijvoorbeeld VVSB of FC Lienden). De winnaars in de 2e ronde promoveren naar de Tweede divisie en de verliezers van de 1e en 2e ronde blijven in/degraderen naar de Derde divisie.

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat dit een nutteloos artikel blijkt!

Bijlage: Promotie-/degradatieregelingen KNVB 2018/2019