Noordwijk heeft de kwartfinale van de LAV-Cup bereikt. Op de Duinwetering rolde er tegen Ter Leede 2 een nipte 4-3 uit de bus. In de kwartfinale is het tweede gekoppeld aan FC Boshuizen.

De LAV-Cup is een initiatief van voetbalplatform leidenamateurvoetbal.

Nu de onderlinge ‘Jong-competitie’ met de regioclubs in de koelkast staat, ziet Noordwijk dit als een goed alternatief om jonge Noordwijkers in actie te laten komen en meer gevestigde spelers na een blessure wedstrijdritme op te laten doen.

Met name door dat laatste werd het een feest der herkenning op de Duinwetering. Zo deden Martijn le Congé en Raies Roshanali mee voor het thuisfront, terwijl oud-Noordwijkers Jim van der Krogt en Mike Dam bij Ter Leede van een startplek werden voorzien.

Het duel startte met aardig voetbal en dat resulteerde binnen twintig minuten in de 1-0, toen Martijn le Congé met een van richting veranderd schot het net kon vinden. Met die minimale voorsprong leek Noordwijk ook de rust in te gaan, maar daar dacht Jim van der Krogt anders over; hij krulde een vrije trap in de rechterhoek. Er was wat protest over de vrije trap en dat kenmerkte de arbitrage van vanavond, die maar weinig goed kon doen bij beide kampen.

In de tweede helft bracht Noordwijk de rappe Shavinio Sint-Jago (ex-Ter Leede) en dat resulteerde in een dosis vinnigheid vanaf rechts. Na een kwartier vond de buitenspeler dan ook Huig van Duijn, die hard binnen knalde (2-1).

Ter Leede was er na halfslachtig ingrijpen weer snel bij via Joey van den Berg (2-2), maar zou in het vervolg van de tweede helft de linkerflank flink vrijlaten. Martijn le Congé kon daarom de ruimte pakken en binnen kegelen. Huig van Duijn deed later precies hetzelfde, al redde daarbij de keeper in eerste instantie nog. De rebound bleek machtig (4-2).

Ter Leede kwam in de slotfase dichterbij via opnieuw Van den Berg (4-3) en zette met wat lange passes nog wel wat druk, maar na vijfennegentig minuten konden de jonge talenten tevreden zijn. We zagen een leuke dinsdagavond-pot, al kreeg de aanvankelijk frisse start gaandeweg een wat rommelig karakter. Bovendien is het altijd goed om echte Noordwijkers als bijvoorbeeld Axel Wendt en de volop coachende Ruben Binnendijk aan het werk te zien.

In de kwartfinale volgt een wedstrijd tegen het Leidse FC Boshuizen. Zij waren veel te sterk voor Zwammerdam (4-0).