Kijk, dat is nou nog eens een lekkere zaterdag. Drie punten op Rijnvogels door een 4-1 overwinning, die we zeker niet ingecalculeerd hadden. Twee voor Westdijk, twee voor Van der Krogt. We houden de marge bovenin op zes.

Rijnvogels had vijf keer op rij gewonnen en was vanmiddag in de race om een periodetitel. De ploeg leek zich daar goed van doordrongen, want na vijf minuten moest doelman Wijsman al twee reddingen verrichten. De goalie griste een bal voor de neus van Dijkstra weg en redde later op een slimme knal van Ivailo Staal. We zagen op dat moment de bui een beetje hangen, maar later zou blijken dat we de ergste storm al gehad zouden hebben.

Noordwijk kwam na die wake-up call meteen beter in de wedstrijd, of misschien wel door de vroege openingstreffer van Westdijk. De spits ontving een diepe bal, draaide weg en schoot kort binnen (1-0). Een dikke tien minuten later zou het dat kunstje herhalen. Dit keer iets gesteund door de bezoekers, want een ingooi belandde via wat springende mensen bij de spits. Het was een koud kunstje voor Westdijk, die mid-air kon binnen kegelen en Noordwijk al met een been in de haven zette (2-0).

Rijnvogels probeerde het daarna nog wel, bijvoorbeeld via een kopbal van Van der Stoep, die rakelings naast ging. Maar eigenlijk was op dat moment het duel gespeeld. De bezoekers kwamen niet echt meer tot kansen, terwijl Noordwijk liet zien een écht goede wedstrijd te spelen. Er zaten combinaties tussen die we zelfs de afgelopen weken nog niet gezien hadden. Door de achterstand van Rijnvogels en de intentie om te blijven voetballen werden de ruimtes groot en kregen we ook alle gelegenheid. Al was het even schrikken toen die bal van Staal op het aluminium vloog.

De tweede helft zou resulteren in de Jim van de Krogt-show. De aanvaller kwam binnen de lijnen en had maar een paar minuten nodig voor een lage schuiver in de netten (3-0) en ook de 4-0 lukte vanuit een moeilijke hoek. Daarna deed de ploeg wat rustiger aan en mocht Robbin van Dijk de eretreffer maken (4-1).


Noordwijk viert nummertje vier en we zagen dat het goed was. (Foto: B. de Best)

Dat doelpunt zal nog het hardst aangekomen zijn bij Aron Wijsman. De derde keeper speelde verder een dijk van een wedstrijd en laat zien dat we alternatieven hebben. Al had de keeper vanmiddag ook baat bij een ijzersterk duo Overvliet-Van der Neut.

Kortom, prima zaterdag. Wel pakte concurrent Ter Leede drie punten, maar liep SteDoCo averij op bij Achilles Veen. Aanstaande zaterdag spelen we de wedstrijd bij AFC. Reis mee met onze supportersbus. Tot dan!