Noordwijk heeft een dikke driepunter meegenomen uit Ridderkerk. Op het sportpark aan de Sportlaan zat het venijn hem in de staart: Pas in de laatste minuten wisten Wendt en Le Congé het verschil te maken (0-2).

RVVH ademt het spelletje. Met bier uit de fles, koffie uit de pot en de stinkende toiletten (stoffen handdoekje incluis) is voetbal gewoon lekker voetbal in Ridderkerk. En zo hoort het. Aanvankelijk waren we dus erg enthousiast, maar net als tegen Zwaluwen kwam Noordwijk niet goed voor de dag in een uitwedstrijd. Het balverlies was groot en voorin waren James en Westdijk ongebruikelijk onzichtbaar. Doordat RVVH ook weinig klaarspeelde -het is immers de minst scorende ploeg in A- zat de wedstrijd flink op slot. Verder dan een schot van Wendt over en een knal van James naast de goal, kwamen we niet.

Het duurde pas tot de zeventigste minuut toen Noordwijk wat nadrukkelijker op zoek ging naar de goal. Van Staveren kwam erin voor wat meer fysieke stootkracht en Sander Bosma vanwege zijn fijne ballen in de zestien. Zij zouden een grote rol spelen in de slotfase.

Terwijl de seconden wegtikten begonnen we ons voorzichtig al neer te leggen bij een puntendeling, maar uiteindelijk maakten de wissels het verschil. Bosma probeerde het maar eens van afstand en zag keeper Spelde de bal stompen. De dalende bal was voor Emiel Wendt, die binnen kon koppen. Toen arbiter Kloet een minuut later de bal op de stip legde was het duel gespeeld. Van Staveren schoot tegen zijn opponent aan, die de bal met de hand beroerde. Ongelukkig, maar Kloet was onverbiddelijk. Martijn le Congé schoot Noordwijk naar de definitieve winst.

Aanstaande zaterdag ontvangen we Hoek op de Duinwetering.