Noordwijk is kampioen geworden van de hoofdklasse A 2017-2018. Op eigen veld werd het een simpele 4-0 tegen RVVH, waardoor we niet meer te achterhalen zijn door de concurrentie.

Het was natuurlijk al weken het gesprek van de dag. Na de overwinning op Smitshoek geloofde iedereen er volop in. Maar voorafgaand aan de wedstrijd vielen wel het woord onderschatting en stipten sommigen de benarde positie van RVVH nog eens aan. De ploeg moet knokken tegen directe degradatie, maar heeft nog perspectief op nacompetitie.

Het werd al snel duidelijk dat we ons meer konden focussen op de ‘randzaken’ dan op de wedstrijd zelf. Binnen het kwartier had Noordwijk al diverse kansen gehad. Het was dan ook wachten op een doelpunt en die viel uiteindelijk rond het halve uur. Emiel Wendt kon inkoppen en zag zijn kopbal over de lijn rollen. Toen Sonny ten Hoope vijf minuten later succesvol aanlegde en diagonaal over de grond in schoot was het over en sluiten op de Duinwetering. Temeer omdat RVVH geen kans had tegen de vooral goed verdedigende Rob Overvliet.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy- en cookieverklaring.
Ik Accepteer

BO – De omroep van de Bollenstreek maakte een reportage.

Terwijl er in de tweede helft op ons terras feest werd gevierd knalde Westdijk op de lat en liet ook Le Congé weer eens van zich spreken. De captain speelde een matige wedstrijd tegen Nootdorp, maar was tegen RVVH weer als vanouds. Zijn schot van afstand zeilde binnen en dat betekende een ongekend aantal van 11 doelpunten voor de middenvelder/verdediger die nou niet per se staat opgesteld voor doelpunten. Lekker om zo een iemand erbij te hebben.

Richting het eind kwam de 4-0 eindstand op het bord. Het was een eigen doelpunt van RVVH, maar van wie interesseerde allang niemand meer, terwijl de confetti om je oren vloog. We gaan naar de Derde divisie!

Het was toeval dat het kampioenschap samenviel met onze Super Saturday. Daarom hoefde de kampioenscommissie maar een klein programma om ons idee heen te bouwen. Zanger Alex was er sowieso en maakte er samen met DJ Matthijs van Keurslager Krijn van der Bent een groot feest van. Later werd het stokje overgenomen door DJ Dennis, die vroeger ook al regelmatig te gast was in de (oude) kantine. Wat een topdag!