En daar is ‘ie; de tweede verliespartij van het seizoen en de eerste in eigen huis. Noordwijk redde het niet tegen Hoek, al kwamen we in blessuretijd met twee goals nog erg dichtbij (2-3).

Noordwijk ging niet bepaald denderend van start, al hadden we te maken met een tegenstander die gedreven oogde en het tempo direct opschroefde. Vooral op de diepe ballen over de verdediging had Noordwijk geen antwoord. Alleen Amezrine kon op dat moment wat praatjes hebben door een aantal geweldige reddingen, wat hem wat ons betreft Man of the Match maakte.

Amezrine zou zijn doel echter niet een middag lang schoonhouden. Hoek kwam rond het halfuur op voorsprong middels een strafschop na een ongelukkige handsbal bij Noordwijk. De penalty kwam uit de lucht vallen. Of in ieder geval voor het gevoel; Op de Duinwetering hield niemand rekening met een pingel en omdat Hoek geen aanhang meeneemt was het bijna luguber stil toen arbiter Hensgens naar de stip wees. De Backer pakte het cadeautje uit, maar op dat moment maakte Hoek wel meer aanspraak op de voorsprong.


Voor aanvang van de wedstrijd met Pupil van de Week Mylan de Best (Foto: Bert de Best)

In de tweede helft kreeg Noordwijk het lek niet boven. Zeker niet toen Bosma omver gekegeld werd en in zijn val de bal ‘alvast’ meenam. Omdat er niet gefloten was voor een overtreding kon de verdediger inrukken met een tweede gele kaart. Kort daarna liep Noordwijk een lage voorzet in eigen doel. Met tien man en een aanvallend Noordwijk om nog iets te forceren strafte ook Ceesay balverlies op het middenveld af en werd de marge nog iets groter.

In de blessuretijd zorgde Wendt nog voor een statistische treffer, maar toen Le Congé ook nog de 2-3 aantekende was de laatste vrije trap van de wedstrijd opeens van grote waarde. Deze verdween echter in de muur, waarna de warrig leidende arbiter Hensgens kon affluiten en Noordwijk een zeldzaam verlies in eigen huis lijdt. Bovendien verloren we Dorothea, die na een kwartier het veld moest verlaten na een charge. Het lijkt erop dat het weer zijn hamstrings zijn.

Omdat ook SteDoCo niet tot een overwinning kwam, blijft de schade beperkt. Wel schurkt Ter Leede dichterbij op 3 punten. Kop op Noordwijk; zaterdag gaan we naar ‘s-Gravenzande.