Noordwijk ontvangt zaterdag Ajax. Het is de seizoensopener van ons debuutjaar in de Derde divisie.

Noordwijk heeft een lekkere week achter de rug. Na de 2-4 tegen OSS ’20 was er een dijk veerkracht tegen IJsselmeervogels. Bij een 2-0 ruststand maakte Nick van Staveren de gelijkmaker én bovendien de winnende 2-3 in verlenging. Tegen OSS was de aanvaller ook al trefzeker. Het biedt Zethof ongetwijfeld wat vraagtekens en puzzelstukjes, al kan Nick sowieso nog geen negentig minuten spelen na zijn liesblessure. Bovendien is er nog Le Congé, die tijdens zijn invalbeurten een dosis rust brengt in de Noordwijkse defensie.

Ajax maakt eveneens haar debuut in de Derde divisie, nadat vorig jaar de nacompetitie winnend werd afgesloten. Op een bepaalde manier, want feitelijk werd men uitgeschakeld door Hoek. Door het wegvallen van Jong FC Twente was er echter een extra promotieplek ontstaan en rekenden de Amsterdammers in de ‘lucky losers finale’ af met Capelle.

De ploeg verloor afgelopen zomer wat spelers aan competitiegenoten ASWH (El Amrani) Quick Boys (Bosman) en DOVO (Middelwijk) en haalde wat bescheiden spelers, waaronder oud-Noordwijker Bart Spil. Spil speelde twee seizoenen een half jaar voor Noordwijk, maar kon zich nooit vinden in zijn reserverol en dook na de winterstop opeens op bij zijn oude club Hollandia. Dat Spil gaat starten geloven we wel, zeker nu Jake Wollgarten afgelopen zaterdag tegen Rijnsburg zijn enkelbanden scheurde en verdediger Edwin Soenarto nog niet fit is.

Ajax is statistisch een angstgegner voor Noordwijk. Althans, als we naar sportpark de Toekomst moeten. Daar werd het immers de afgelopen twee wedstrijden maar liefst 6-1 en 7-1 voor de thuisploeg. Ajax-uit of thuis is dan ook een verhaal van dag en nacht, want na deze pakken slaag werd het in Noordwijk juist weer 6-2 en 5-0. Verloren werd alleen in het lang vervlogen jaar 1993-1994 (0-3).

Noordwijk – Ajax was twee jaar geleden op de Duinwetering een makkie (5-0)

Noordwijk laat zich niet graag verrassen en was afgelopen zaterdag al aanwezig in Rijnsburg, om Ajax in de KNVB beker aan het werk te zien tegen de Uien. De Amsterdammers verloren de wedstrijd met 3-1, maar toch waren er waarschuwende woorden. De Ajacieden hadden veel te weinig gekregen en aan alle Rijnsburgse goals zat wel een luchtje.

Ook trainer Yuri Rose had dat gezien, maar ziet ons desondanks wel als favoriet: “Noordwijk heeft een hele knappe ploeg. IJsselmeervogels uitschakelen in de KNVB beker is ook een goed resultaat. Als je naar de club kijkt en de mogelijkheden die zij hebben, plus het feit dat ze thuis spelen, is Noordwijk zaterdag wel de favoriet. Maar dat was Rijnsburgse Boys afgelopen weekend ook en dat had net zo goed anders kunnen eindigen.”

Het supportersterras opent zaterdag om 14.00 uur en Damiën staat achter onze bar. Dat wordt gezellig! Tot zaterdag!