De KNVB heeft de indelingen voor de competities op haar website bekend gemaakt. Noordwijk komt het komende seizoen uit in de Derde divisie A en speelt daarin tegen een wel heel bekende tegenstander.

Interessant is namelijk dat dorpsgenoot SJC gehoor heeft gevonden in haar verzoek om op zaterdag te worden ingedeeld. Omdat de zondagse Derde divisie overvol dreigde te raken door de degradatie van verschillende zondagclubs had de KNVB hier wel oren naar. Ook de wens van Achilles ’29 en De Dijk om op zaterdag te spelen werd ingewilligd. Jong FC Volendam gaat naar de zondag.

Daarmee is er sprake van een echte dorpsderby in de Derde divisie. Noordwijk ontmoette SJC twee keer eerder in een officiële wedstrijd. In de poulefasen van de districtsbeker 2010-2011 en 2015-2016 werd er respectievelijk met 2-7 en 1-4 gewonnen.

De eerste competitieronde staat gepland op 25 augustus 2018. Noordwijk ontvangt dan Ajax. De eerste derby staat gepland op 29 september 2018 en dat is aldus die dorpskraker tegen SJC.