In zijn laatste weken als hoofdklasser heeft Noordwijk ook kunnen winnen bij Achilles Veen. In Brabant verloor Veen haar ongeslagen status: 0-3.

Het was top dat de supportersbus nog steeds goed gevuld was, ondanks dat dit er eentje was ‘om des keizers baard’. Voor ons althans, want Achilles was nog in de race om de derde periodetitel. Leuk detail was dat de spelers van Achilles een erehaag vormden voor Noordwijk.

In een toch wel fris Veen ging Noordwijk heel aardig van start. Kansen bleven uit, maar het was duidelijk dat dit niet zomaar een potje was voor rood-wit. De ploeg miste Emiel Wendt (tijdelijk naar Amerika) en Nick van Staveren (lies), maar daar was bar weinig van te merken.

Tegen de rust dan het meest belangrijke moment van de wedstrijd. Ayden Kuijpers vloerde James, maar leek daarbij na te trappen. Arbiter Van de Ketterij stuurde de verdediger weg en dat deed de Veense verdediging (toen nog de minst gepasseerde) geen goed. Daardoor werd het voetballen voor Noordwijk gemakkelijker en na de rust vielen de doelpunten. Opmerkelijk genoeg allemaal met het hoofd.

Westdijk brak de ban door kort na rust raak te knikken uit een voorzet van Denzel James. Kasper Michel en Brayen Brocker deden er een schepje bovenop uit de corner met twee rake kopballen. Met de 0-3 verloor Achilles dit seizoen voor het eerst in eigen huis.

Door het verlies lijkt Achilles uitgespeeld om de derde periode en lijkt het ook mis te grijpen wat betreft de eindklassering. Dat betekent voor het eerst sinds drie jaar geen promotie-voetbal in Veen.

Noordwijk speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. De afscheidswedstrijd van de hoofdklasse en daar zijn we maar wat blij mee.