Noordwijk heeft averij opgelopen in de race naar de titel. In eigen huis werd het 1-3 tegen FC ‘s-Gravenzande. Vooraf toch niet de grootste horde. Noordwijk werd weggezet op effectiviteit.

Het bleek een middagje waarbij alles net niet goed liep. Noordwijk had het balbezit en moest het spel maken. Dat resulteerde in aardig wat corners en ballen in de zestien, maar de bezoekers konden steeds opruimen. In de counter bleek men uiterst effectief. Nadat Noordwijk twee grote kansen had gehad counterden de Westlanders zich via Dag naar de voorsprong.

Er zal in de rust wel een en ander gezegd zijn, al speelde Noordwijk niet echt slecht. Toch was er wel behoorlijk wat balverlies en juist dat leidde de 0-2 in. Alle goede bedoelingen ten spijt was er kort naar rust opnieuw een succesvolle counter-aanval van de gasten. Nu met Patrick Triep als eindpunt.

Het restant van de wedstrijd veranderde weinig. Noordwijk kwam via een kopbal van Brocker nog op 1-2 en ging op zoek naar de gelijkmaker. Er waren een drietal mogelijke hands-situaties, maar arbiter Oosting wilde nooit van iets weten. In blessuretijd hing Noordwijk dusdanig naar voren dat het wapen van ‘s-Gravenzande nog effectiever werd.

Al met al een lastige middag, tegen een tegenstander die goed om weet te gaan met voetballende tegenstanders. Optisch geef je er weinig om, maar de effectiviteit en goed uitgevoerde countering is ook een pluim waard.

Op de ranglijst had de schade groter kunnen zijn. Al is SteDoCo inmiddels wel tot vier punten genaderd. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg gaat nu elk punt tellen. Aanstaande zaterdag spelen we de uitwedstrijd bij Smitshoek. Het wordt spannend!