Noordwijk wint na verlenging met 2-4 bij OSS ’20 en staat in de tweede ronde van de bekerkwalificatie. Aanstaande dinsdag is IJsselmeervogels de volgende tegenstander.

Noordwijk startte goed met veel balbezit en soepele combinaties, maar liet de thuisploeg het duel langzaam naar zich toetrekken. Dat resulteerde bij de eerste kans van de gasten in een doelpunt van Rob van Sonsbeek. Niet in eerste instantie, want Rondeltap kon aanvankelijk een bal prima over tikken, maar in de aansluitende corner was het wél raak voor de Ossenaren. De thuisploeg had de voorsprong zelfs kunnen uitbouwen, maar raakte in deze fase ook nog eens de paal.

Noordwijk beleefde een lastige middag bij een tegenstander die niet voetballend de betere was, maar zich wel als een team manifesteerde en fysiek de meerdere was. Er zat meer beweging en vuur in de gastheer en daarom kwam de 2-2 niet uit de lucht vallen. We hadden al gewaarschuwd in onze voorbeschouwing, want het was opnieuw Van Sonsbeek, ditmaal met een schuiver in de hoek.

In de tweede helft kreeg Noordwijk wat meer grip op het duel, al moest men attent blijven op de rappe uitvallen van Oss. Het duurde tot de 70e minuut voordat beide teams concreet werden. Enerzijds testte Westdijk keeper Vd Leest van dichtbij en knalde Achefay in de rebound over. Overvliet zag bovendien zijn geplaatste schot net naast gaan. Anderzijds hét keepersmoment van de middag toen Rondeltap een slim schot uit de hoek drukte.

Het laatste woord van de reguliere speeltijd was voor Noordwijk, toen Martijn le Congé in eenzelfde situatie als Westdijk op de keeper kon schieten. Die bal werd achter geranseld.

In de verlenging leek Noordwijk een stuk fitter dan de thuisploeg en dat betaalde zich direct uit. Een indraaiende vrije trap werd geschampt door het hoofd van Reynaers (of was het de nek van Wendt) en plofte pardoes in de lange hoek. OSS ’20 moest nu wel naar voren en was dichtbij na een schot op de lat, maar gaf achterin inmiddels ook ruimte weg. Invaller Van Staveren profiteerde optimaal door een laag balletje binnen te schuiven.

Thomas Reynaers zet Noordwijk op een 2-3 voorsprong. Foto: Orange Pictures

Noordwijk ontmoet in de tweede kwalificatieronde IJsselmeervogels. Aanstaande dinsdag om 20.00 uur kan er een ticket voor het hoofdtoernooi verdiend worden.

Bekijk hier het totale wedstrijdoverzicht.
Inschrijven voor de busreis naar Spakenburg.