AFC – Noordwijk bleek de formaliteit die we al een beetje hoopten. Noordwijk startte zonder tempo, maar na de openingstreffer ging het opeens snel. We konden lachen om de tegentreffers, maar over twee weken moet dat anders. (2-4)

Het was koud in Amsterdam. Weggezet op veld 3 maakte het nog kouder. En met het tempo dat Noordwijk de eerste minuten hanteerde had dit best weleens een moeilijke middag kunnen worden. Uiteindelijk hielp Ten Hoope de ploeg over dat punt heen. Met een halve omhaal uit de corner (door ons toch echt gezien als een kopbal, sorry) maakte de verdediger een prachtige treffer en misschien nog wel belangrijker; Noordwijk kon de suffe start een beetje van zich afgooien.

Want als het liep, liep het echt. Westdijk was het eindstation na een rappe tegenaanval en hoefde zijn voet alleen maar tegen de bal te zetten. Het was het signaal voor Bosma die ook maar eens ging scoren. De verdediger, ingepast wegens een blessure bij Reynaers, beoordeelde een diepe bal op waarde en dook het leer ineens achter keeper Van Ingen.

Met een 0-3 ruststand geloofde Noordwijk het wel. In de striemende kou was het inmiddels ‘controleren of er wel gewonnen werd’ en konden we rustig aan doen.

De tweede helft rolde Noordwijk rustig door. Van der Neut was de baas in het centrum en voorin gebeurde niet al teveel meer. Van Staveren zou de voorsprong nog wel wat uitbouwen. Hij kopte een voorzet van Manuputty hard tegen de onderkant lat en aan de goede kant van de doellijn.

AFC scoort bijna altijd in eigen huis en vandaag was dat niet anders. Met hulp van Kasper Michel stuiterde de bal over de eigen doellijn en later zou invaller De Graaff de marge nog eens verkleinen. We konden er wel om lachen, maar tegen Ter Leede moet dit gepruts voorkomen worden. We scharen het maar onder vermaak en dat was wel nodig op een kil Goed Genoeg.

Uiteindelijk zou blijken dat Noordwijk ook de tweede periodekampioen is geworden. De ticket voor nacompetitie werd afgegeven aan Ter Leede. De enig overgebleven concurrent en bovendien de tegenstander over twee weken. Dan wordt het erop of eronder!