Niet alleen de heren zijn volop in de race om de titel. Ook Noordwijk VR1 timmert lekker aan de weg en staat er prima voor in de vijfde klasse. Met de topper tegen concurrent FC Rijnvogels op komst breken er spannende tijden aan voor de Noordwijkse ladies.

Update: De dames wonnen hun kraker van FC Rijnvogels met 4-1 en stijgen richting de kop van het klassement. Zaterdag spelen zij uit tegen Oegstgeest.

Afgelopen vrijdagavond was er nog een gezellige teambuilding in een Escape Room, maar zaterdag was er slechts één team dat zo snel mogelijk op de escape-knop wilde drukken. Football Factory uit Leiden kwam namelijk op bezoek en die club bleek in het verleden een lastige horde voor de dames. Dit seizoen werd de voetbalfabriek echter met maar liefst 8-0 in de hoek gezet. Het kenmerkt het succesvolle seizoen van de dames. Met een gemiddelde van bijna vijf goals per wedstrijd wordt er wekelijks een grote uitslag neergezet. Qua tegengoals staat de teller na dertien wedstrijden op acht (!) waardoor de ploeg op een derde plaats staat. Maar bekijk hieronder de stand eens in een wegens afgelastingen licht krom getrokken competitie en oordeel zelf.

UDO VR2 17-40
FC Rijnvogels VR5 14-36
Noordwijk VR1 13-35
Football Factory VR1 15-26
Van Nispen VR2 14-25

Dat was in het verleden wel anders. Speelster van het eerste uur Minoes de Jong herinnert het zich nog wel: „Een toenmalige collega trommelde een jaar of tien geleden wat dames met nauwelijks voetbalachtergrond op. We zijn echt begonnen met de basisbeginselen van de sport. In het begin verloren we steeds met hoge cijfers, maar we zijn steeds beter én fanatieker geworden”.

Het is mooi om te zien dat er echt progressie in de ploeg zit. Niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen. Onlangs werd het team van trainer Patrick Boezaard en assistent Maik van der Plas immers volledig in het nieuw gestoken door hoofdsponsor Locas techniek. Het gaat hier om tenues van Liona soccer, dat gespecialiseerd is in outfits voor de dames. Noordwijk is daarmee het eerste amateurteam in ‘professionele’ kleding die ook door de dames van FC Twente en ADO Den Haag wordt gebruikt.

Woensdagavond 11 april 2018 om 20.00 uur staat de kraker tegen concurrent Rijnvogels op het programma. Bij winst op de Duinwetering springen de dames over de tegenstander heen en komt koploper UDO in het vizier. En dan is dat gedroomde eerste kampioenschap in de clubgeschiedenis opeens niet eens (meer) zo gek gedacht. Succes dames!

Volg de Noordwijkse dames op hun Facebook pagina