Aanstaande zaterdag speelt Noordwijk tegen OSS ’20 in het TOTO KNVB bekertoernooi. Het is de eerste kwalificatieronde van de Nederlandse beker en mocht Noordwijk deze wedstrijd winnend afsluiten, dan wacht in de tweede kwalificatieronde IJsselmeervogels. Op de Westmaat is in dat geval een ticket voor het hoofdtoernooi te bemachtigen.

Maar eerst dus OSS ’20. Met het binnenhalen van het kampioenschap in de zondagse hoofdklasse B hebben de Brabanders een uitstekend seizoen achter de rug en wordt er -net als Noordwijk- komend seizoen het debuut gemaakt in de Derde divisie. En dat werd tijd, want sinds de entree in de hoofdklasse in 2015 presteerde OSS ’20 (Oefening Staalt Spieren) nooit slechter dan een vierde plaats. Vorig seizoen rammelden de Ossenaren al aan de promotiepoort, maar toen bleek De Meern (1-6, 2-1) in de finale van de nacompetitie veel te sterk. Dit jaar kon de vlag wél in top.

Voorin wordt vooral geleund op good-old captain Tony de Groot. De aanvaller deed aan het einde van het vorige decennium prof-ervaring op bij TOP Oss en is via De Treffers en OJC Rosmalen alweer sinds 2013 op het oude nest actief. Mogelijk was het binnenhalen van zijn aanvallende ‘partner in crime’ Rob van Sonsbeek (RKC Waalwijk) in juli 2017 net dát beetje extra scorende power wat de club nodig had om de Derde divisie te bereiken.

Mede door de inbreng van Van Sonsbeek finishte naaste achtervolger GOES op een onoverbrugbare 6 punten achterstand. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar juist dat team wist de Ossenaren één van de twee verliespartijen van het seizoen toe te brengen (1-3). De andere verliespot was overigens tegen Nuenen (1-0), al was die laatste wedstrijd van het seizoen om des keizers baard, omdat het kampioenschap toen al lang en breed binnen was.

Oefencampagne

Noordwijk lijkt op grond van de oefenresultaten de boel nog niet helemaal op de rails te hebben. Goed voetbal wordt afgewisseld met kleine (en grotere) fouten en dat leverde geen overwinningen op. In ieder geval lijkt er qua nieuwkomers een basisplaats in het verschiet voor Raies Roshanali. De aanvallend ingestelde middenvelder is sowieso niet onbekend in Oss, vanwege zijn activiteiten voor TOP Oss. Hij heeft het prima naar zijn zin in Noordwijk: ,,Het bevalt me allemaal nog beter dan ik had verwacht. De faciliteiten hier zijn geweldig. Dit is echt bijzonder voor een amateurvereniging.”

Op Huig van Duijn kan zaterdag juist géén beroep gedaan worden. De middenvelder is herstellende van een enkelkwetsuur, al ziet het er goed uit. Nick van Staveren is na zijn liesproblematiek op de weg terug en kon tegen Rijnsburgse Boys na weken in de lappenmand zijn eerste minuutjes meepakken. Toch vermoeden we dat het dringen wordt rond zijn positie. Zethof heeft inmiddels wat te kiezen.

Vorig jaar sneuvelde Noordwijk in de eerste ronde van het hoofddtoernooi tegen Fortuna Sittard (0-1)

OSS ’20 heeft een wat florissantere oefencampagne achter de rug. De 1-6 tegen Rood wit Veldhoven geloven we wel, maar de 4-1 tegen GVVV springt in het oog. Ook wordt er bijna ‘as we speak’ nog geoefend tegen De Bataven uit Gendt (we pakken Google Maps er maar even bij). (Update: OSS ’20 won de wedstrijd met 0-2).

Bram Eltink -dit seizoen overgekomen van De Treffers- heeft er volgens het lokale Kliknieuws sowieso alle vertrouwen in:  ,,Het is een wedstrijd die zeker leeft bij ons. Hier doe je het voor en we hebben zin om te knallen. Noordwijk heeft uit de informatie die we hebben gehad een heel goede aanval en verdedigend staat het iets minder. Wij willen een goed resultaat neerzetten en de club nog meer op de kaart zetten.”

Kortom, beide kampen lijken er erg veel zin in te hebben. Mocht Noordwijk de wedstrijd tegen OSS ’20 winnend afsluiten, dan wacht volgende week IJsselmeervogels op de Westmaat. Daar kan een ticket voor het hoofdtoernooi binnengehaald worden.

De supportersbus zal zaterdag rijden. We vertrekken om 14.30 uur vanaf de Duinwetering en doen halte Boechorst aan. Kun je er echt écht niet bij zijn? Volgens ons dan via Twitter waar we een live-verslag zullen verzorgen. De wedstrijd start om 17.00 uur en staat onder leiding van de heer Cairo uit -jawel- Den Bosch en zijn assistenten Willems en Den Hengst.

Bekijk hier het totale wedstrijdoverzicht.
Parkeerproblemen bij OSS ’20.
Inschrijven voor de busreis naar Oss.