Een puntje in Hoek. Dat had meer kunnen -en achteraf mogen- zijn, maar het muntje had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. We konden er wel mee leven en hadden eigenlijk een prima weekend!

De busreis naar Hoek was reclame voor onze club. Netjes op tijd weg, prettige bus en chauffeur, drankje erbij en geen gezeik. Vooral de pit-stops onderweg benadrukten het ‘op-stap-idee’. Gecombineerd met de drukke kaartavond van vrijdagavond (10 tafels) kunnen we terugkijken op een prima weekend voor onze supportersclub.

In een zonovergoten Hoek was het net zo gezellig, maar ook behoorlijk spannend. Noordwijk kwam al binnen de minuut op voorsprong via Nick van Staveren, die attent binnenliep na een strakke pass vanaf links.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Hoek wat kansen. De eerste werd afgevlagd vanwege buitenspel en de andere twee waren recht op goalie Rondeltap. De keeper had geluk, maar stond ook gewoon goed opgesteld. De media heeft het het over het goede, dwingende spel van Noordwijk. Het liep allemaal inderdaad best aardig, maar toch vonden we Hoek bij vlagen wel beter combineren.

Hoewel Noordwijk aanvankelijk heel aardig stand hield, gingen we toch met een gelijke stand thee drinken. Sidi Ceesay probeerde het maar eens en schoot de bal uit de draai in de lange hoek. Het was er eentje om in te lijsten en echt zo bedoeld, maar alsnog was de aanvaller buitengewoon gelukkig in de afwerking.

De tweede helft kwam Noordwijk al snel op achterstand. Wendt raakte het aluminium, maar aan de overkant was het wel raak. Smaakmaker Rik Impens schoot diagonaal binnen en raakte iets later ook nog eens de deklat. Een ideale nummer tien, al wil Noordwijk die reiskosten vast niet betalen.

Het laatste kwartier was voor Noordwijk. Hoek zat er een beetje doorheen en rood-wit kreeg kans op kans. Wendt raakte opnieuw de lat en kopte voorlangs. De kanonskogel van Van Duijn sloeg eveneens op het aluminium. Uiteindelijk kreeg alleen Brayen Brocker de bal binnen via een kopbal.

“Vooraf spreek je af dat een gelijkspel prima is. Dat voelt op zich goed, want de eerste helft was je niet de betere. Maar dan die kansen in het laatste kwartier. Pff.. maar het is goed zo”, kon Maurice van der Neut onze tevredenheid achteraf wel begrijpen.

Door het gelijke spel wordt Hoek op afstand gehouden. De tegenstander staat nu op acht punten. Verder kwamen alle clubs dichterbij. Ter Leede staat nu op vier punten, maar speelde een wedstrijd meer. Aanstaande zaterdag mogen zij bovendien naar SteDoCo. Gelijkspelletje dan maar?

Ons restte uiteindelijk de complimenten vanwege de fijne reis en daar doen we het uiteindelijk voor. Volgende keer weer?