Aanstaande zaterdag spelen we het uitduel tegen SteDoCo. In Hoornaar gaat Noordwijk proberen de flitsende start tegen Ajax (6-2) een vervolg te geven.

SteDoCo toonde afgelopen week veerkracht tegen De Dijk. De club kwam op een 2-0 achterstand, maar knokte zich langszij en won uiteindelijk met 2-4. Een knappe prestatie van de ploeg die deze zomerstop zoveel moest omgooien vanwege het vertrek van topscorers Jordey van Dam (Heinenoord) en Jay-Jay Meierdres (Halsteren). Er kwamen wel wat nieuwe spelers, traditioneel natuurlijk van Kozakken Boys (Mulder en Habtemariam), maar an sich ziet SteDoCo er op papier niet sterker uit dan vorig jaar.

Noordwijk had een fantastische week met overwinningen tegen OSS ’20, IJsselmeervogels én Ajax, waarbij in de laatste wedstrijd Sabir Achefay tweemaal trefzeker was en Man of the Match werd. De aanvaller heeft er vertrouwen in en geeft aan dat we ver kunnen komen, als de ploeg voor elkaar blijft werken.

Denzel James op zoek naar de bal in het vorige treffen tussen Noordwijk en SteDoCo (0-2)

Wat betreft ontmoetingen uit het verleden ligt de complete historie is het voorgaande seizoen. Noordwijk won in Hoornaar vrij simpel (0-2), maar op de Duinwetering bleef het 0-0. Ternauwernood, want Martijn le Congé had in de laatste minuut een gemiste penalty aan zijn voeten. Toen nog in de veronderstelling dat dit een kampioenschap zou kunnen kosten, zijn we dit inmiddels al lang vergeten.

Bij SteDoCo voor ons één bekend gezicht en dat is goalie Mark Smith. Al is die herkenning niet bepaald wederzijds. De oud-Noordwijk keeper profileerde zich in Hoornaar middels een wedstrijd lang tieren en schelden met een duidelijke mening over onze club. Nee, daar kunnen we geen koffie meer mee drinken. Tijd om er weer een paar in te schieten.

De supportersbus gaat rijden naar Hoornaar. We vertrekken om 12.30 uur vanaf het marktplein (Susanna van Ettenstraat) en stoppen bij bushalte Boechorst. We hopen je dan te kunnen begroeten!

Bekijk hier het totale wedstrijdoverzicht.