Het gerucht ging al even rond, maar vandaag maakte vv Noordwijk bekend dat Sonny ten Hoope niet in gaat op verlenging van zijn contract. De speler en club komen er op financieel vlak niet uit.

De verdediger legt uit dat hij momenteel een vast -maar wel klein- salaris van de club krijgt, aangevuld met een winstpremie. Dit wil de club het komend seizoen blijkbaar zo houden. Omdat het dit seizoen lekker gaat pakken de verdiensten dus gunstig uit, maar bij een mogelijke promotie ligt het in de lijn der verwachting dat er minder gewonnen wordt en hij logischerwijs minder over zal houden.

Sonny stelt, zeker na het kopen van zijn huis, een groter beroep te moeten doen op zijn maatschappelijke carrière, in plaats van drie keer per week trainen en de wedstrijd op zaterdag. “Noordwijk is een prachtige club met een schitterende accommodatie en een fantastisch publiek. Met mijn medespelers heb ik het super naar mijn zin, de trainer vind ik uitstekend, eigenlijk klopt alles. Maar als ik minder ga verdienen dan dit seizoen dan zal ik meer moeten werken, zo simpel is het. Jammer maar waar. Dan komt het voetbal helaas op de tweede plaats.”

Toch houdt hij de deur nog op een kier: “Ik hoop dat Noordwijk misschien nog ergens een gaatje vindt waardoor we er toch uit zouden kunnen komen. Ik speel hier dit seizoen en deze club heeft toch wel mijn hart gestolen.”

Ten Hoope kwam afgelopen jaren over van FC Rijnvogels en is vanaf de start van de competitie, minus kort blessureleed, basisspeler in het eerste elftal. En terecht; hopelijk vindt Noordwijk toch nog ergens een potje. We houden het in de gaten.

Bepaalde passages uit dit artikel zijn overgenomen van voetbalprof.com