We kruipen richting einde seizoen en de prijzen gaan verdeeld worden. Noordwijk is twee overwinningen verwijderd van een kampioenschap en daarmee liggen we op pole position. Zaterdag ontmoeten we Nootdorp, de club van onze toekomstige aanvaller Marcley Manuela.

Tegenstander Nootdorp is na een matige periode wat opgekrabbeld. De ploeg moet de beruchte zone in de gaten houden en daardoor bood de verrassende zege op FC ‘s-Gravenzande een beetje ventilatie. Luiza Polina schoot met wat geluk de winnende vrije trap binnen en nam de punten mee uit het Westland (0-1). Het was de tweede overwinning in drie weken, nadat er zeven keer op rij niet gewonnen werd. Daardoor staat de club nu twee punten boven een gevarenplaats, al heeft men nog een wedstrijd tegoed. Inderdaad, die van zaterdag.

Topscorer Marcley Manuela (8 goals) speelt nu nog bij Nootdorp, maar is komend seizoen te bewonderen op de Duinwetering. In februari zette hij een krabbel onder een Noordwijks contract. Reden dus om met hem kort vooruit te blikken op zaterdag.

Jullie hebben flink wat wedstrijden op rij niet gewonnen, maar de afgelopen weken werden er opeens zes punten bijgeschreven. Wat vind je van het verloop van het seizoen?

We startten het seizoen heel erg goed, het is daarom moeilijk te zeggen waarom we opeens zo lang en vaak verloren. Ik weet wel dat je na elke verliespartij toch een extra beetje onzekerheid meeneemt naar de volgende wedstrijd. Zo van “het zal niet weer he”. Vertrouwen is natuurlijk belangrijk. Na de winst op Jodan Boys was dat vertrouwen terug. We gingen weer ons eigen systeem spelen en dat had resultaat!

Dit voorjaar krabbelde je bij Noordwijk. Hoe is dat allemaal gegaan en waarom juist Noordwijk?

Ja klopt! Het is allemaal heel snel gelopen voor mijn gevoel. We speelden aan het begin van het seizoen bij Noordwijk en we hadden echt weinig te vertellen. Dat inspireert ook wel. Daarna ging het balletje rollen en heb ik een fijn en goed gesprek gehad met de trainer en de mensen van de club. Gecombineerd met de ambities van de club en de accommodatie was ik eigenlijk snel overtuigd van mijn keuze. Bovendien kende ik mijn goede vriend Denzel James al langer en hij heeft natuurlijk ook het een en ander verteld over de club.

Acht goals voor Nootdorp liegen niet. Wat ga je toevoegen aan Noordwijk?

Volgens mij zijn het er negen, haha. [Gaan we opzoeken.. red.] In ieder geval hoop ik een stabiele basisspeler te worden met veel goals en assists.

Gaan jullie het redden?

‘Duizend procent! We zitten nu in een periode waarin iedereen beseft dat het écht moet. Met twee winstpartijen op zak denk ik dat we op dit moment heel moeilijk te verslaan zijn. Dus kom maar op en tot zaterdag’!

De thuiswedstrijd tegen Nootdorp eindigde in een 6-0 overwinning. Toch zal het in Nootdorp andere koek zijn. Het matige veld van ‘s-Gravenhout zal niet in ons voordeel zijn en Nootdorp pakte aldus 20 van de 29 punten in eigen huis. Gelukkig is staat er achter Denzel James een steeds kleiner vraagteken. De aanvaller kampt(e) met een liesblessure en is binnenkort weer inzetbaar, al is het niet zeker of dat zaterdag al is.

De supportersbus gaat rijden. We vertrekken om 13.15 uur vanaf de Duinwetering. Dat vinden we een scherpe tijd, maar we vertrouwen op de expertise van onze vervoersmaatschappij Beuk. Kom in ieder geval op tijd, want vol is echt vol. We gaan er aan staan!