Ouch, het was niet best in ‘s-Gravenzande. Twee verliezen op rij met een smak een tegendoelpunten. Noordwijk werd door arbiter Prooi in de hoek gezet, maar deed er weinig aan om daaruit te ontsnappen. Nog een geluk dat de concurrentie ook niet won.

Alles lukte deze zaterdag bij ‘s-Gravenzande. De problemen voor roodwit begonnen dan ook al vroeg in de wedstrijd. Aanvaller Westhoff mocht aannemen en uit de draai achter doelman Amezrine wippen. Brokje geluk, maar wel een prachtige treffer. Toch was de goal op dat moment onnodig: Noordwijk ging voetballend nog niet eens zo slecht van start, maar kreeg uit onverwachte hoek opeens flinke weerstand. Twee treffers van Denzel James werden afgekeurd wegens buitenspel, waarvan zeker de tweede had moeten tellen. Ook zag arbiter Prooi een balletje over de lijn bij keeper Koning over het hoofd, maar verzuimde het doelpunt toe te kennen. We geloven dat de situatie moeilijk waarneembaar was door de scheids, maar ook zijn assistent greep niet in. Een gevaarlijke charge op Manuputty bleef onbestraft, maar bracht wel een ziekenhuisbezoek met zich mee. Op dit moment is het onduidelijk wat de kwetsuur bij de middenvelder inhoudt.

De stoelen vlogen halverwege de eerste helft dan ook over het terras. Op dat moment was Noordwijk overigens al op gelijke hoogte gekomen door een treffer van Brocker, die een schot op doel voldoende kon aanraken. Het bleek onvoldoende om op gelijke hoogte de rust te bereiken. Balverlies bij Overvliet leidde de 2-1 achterstand in.

De tweede helft was bar en boos; vers uit de kleedkamer lag de 3-1 in het netje en Noordwijk kon nooit een vuist maken. ‘s-Gravenzande produceerde de ene na de andere treffer. Vanaf links, vanaf rechts en hotseknots door het centrum. De verdediging die voorheen zelden iets doorliet was opeens zo lek als een mandje. De treffer in blessuretijd en uit de penalty van Le Congé was aldus niet belangrijk meer.

Aanvankelijke insteek was om te ontsnappen aan Ter Leede en StedoCo, die een onderling duel speelden. Maar achteraf mogen we blij zijn met hun puntendeling (1-1). We blijven koploper, maar steek deze week de koppen maar even bij elkaar.