TOTO KNVB beker: Noordwijk loot d’Olde Veste ’54

TOTO KNVB beker: Noordwijk loot d’Olde Veste ’54

14 augustus 2023

In de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker heeft Noordwijk een uitwedstrijd geloot tegen d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk. De winnaar pakt een ticket voor het hoofdtoernooi.

De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 19, woensdag 20 of donderdag 21 september. Daar moeten de clubs nog overeenstemming over vinden. Al kiest Noordwijk in onze ervaring meestal voor de dinsdag.

Update d’Olde Veste ’54 – Noordwijk  is vastgesteld op dinsdag 19 september 2023 om 20.00 uur.

Over de tegenstander

Eersteklasser vv d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk bereikte de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker door afgelopen seizoen de halve finale van de districtsbeker Oost te halen. Sterker nog, uiteindelijk won men de districtsbeker door in de finale SC Genemuiden te verslaan (1-2). In de eerste kwalificatieronde was men te sterk voor AGB. Die wedstrijd werd eveneens met 1-2 gewonnen, waardoor de ploeg van nieuwe trainer Steven Wuestenenk de tweede kwalificatieronde haalde.

Het was een klein lichtpunt in een moeilijk jaar waarin d’Olde Veste degradeerde uit de Vierde divisie. De club is in de regio bekend om haar grote vrouwenafdeling, met meer dan 100 speelsters.

Eerste en tweede kwalificatieronde

In deze tweede kwalificatieronde stromen 12 teams uit de Tweede divisie in, exclusief de kampioen en periodewinnaars van het afgelopen seizoen. Zij doen namelijk direct mee met het hoofdtoernooi.

In de eerste kwalificatieronde speelden 24 teams die zich in het seizoen 2022/’23 plaatsten voor de halve finales van de districtsbeker en 36 teams uit de Derde divisie. Als finalist van de districtsbeker doet ook dorpsgenoot SJC mee. Zij wonnen met 2-1 van het Haaksbergse Bon Boys, maar dat heeft dus niet geleid tot een spectaculaire dorpsderby.

Meer lezen: De officiele website van de TOTO KNVB beker
Meer lezen: Als er een busreis wordt georganiseerd laten we dat weten via Busreizen

Misschien ook interessant

  • 5 juli 2024

    Programma seizoen 2024/2025

  • 1 juni 2024

    Oefenprogramma Het Eerste

  • 23 mei 2024

    Slotdag: Het programma